5 golden rules sports betting

Verbeter je weddenschap in 5 stappen

Verbeter je weddenschap in 5 stappen

Voetbal wedden: de 5 gouden regels

Er gaat niets boven een weddenschap op een voetbalwedstrijd. Als het niet voor het geld is, is het hoogstwaarschijnlijk de ultieme manier om je thuisteam of land te steunen. Voetbalweddenschappen zijn voor de meeste sportgokkers een geweldige manier om het plezier bij het kijken naar een wedstrijd te vergroten.

Een weddenschap plaatsen bij een online bookmaker komt met een paar vriendelijke aanbevelingen. betoptimizr heeft 23 grote Europese voetbalweddenschappen van 52 online bookmakers geanalyseerd en heeft de 5 gouden regels voor voetbalweddenschappen onthuld.

Gouden regel #1: Wed bij je beste Bookmaker

De gokmarkt voor voetbalwedstrijden is uitzonderlijk volatiel. Het verschil in uitbetalingspercentages tussen de online bookmakers is erg groot. De beste bookmakers bieden rond de 98% uitbetalingspercentage, de slechtste bookmakers rond de 92%. Dat verschil van 6% lijkt misschien niet veel, maar we kunnen je verzekeren dat het over een langere periode behoorlijk optelt.

Bijvoorbeeld: als je 200 weddenschappen per jaar plaatst voor € 10 per keer, geeft jouw beste bookmaker je € 120 meer contant geld in vergelijking met één van de minder goede bookmakers. Deze berekening is gebaseerd op enkelvoudige weddenschappen. Bij meervoudige weddenschappen kan die € 120 aan extra geld makkelijk met 3 vermenigvuldigd worden.

Zorg er dus voor dat je je  weddenschap plaatst bij de bookmaker die je de meeste waarde geeft. Met andere woorden, je beste bookmaker voor uw jouw sportweddenschappen.

betoptimizr heeft alle online bookmakers voor 23 Europese voetbalcompetities gerangschikt. Het onderstaande voorbeeld toont onze analyse van de Premier League voor 1×2 weddenschappen die op de wedstrijddag zijn geplaatst.

Zoals je kunt zien is er een behoorlijk verschil tussen de online bookmakers die in bovenstaande grafiek zijn weergegeven. Klik hier als je precies wilt weten “wie is wie” voor de Premier League. Als de Premier League niet jouw ding is, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben nog 23 andere competities!

Golouden regel #2: Laat je emoties achterwege

Een weddenschap plaatsen op je team of eigen land lijkt erg aantrekkelijk. En is ondersteunend aan je team natuurlijk. Sommigen noemen het zelfs een goed voorteken! Daar is niets mis mee. Maar misschien moet je jezelf een beetje inhouden. Een kleine inzet is ondersteunend, maar een substantiëlere weddenschap moet echter zonder de emotie worden geplaatst. Het is geen geheim dat fans van een bepaald team de kansen van datzelfde team overschatten. Bookmakers weten dit en zullen dienovereenkomstig prijzen. Kies dus zorgvuldig je inzet. 

 En..alsjeblieft, baseer je weddenschappen op kennis en niet op hoop!

Gouden regel #3: kies het juiste moment

De gokmarkt voor iedere voetbalwedstrijd wordt gestart op het moment dat online bookmakers het wedden beschikbaar maken. Dat betekent niet dat de odds niet zullen veranderen. Bookmakers hebben de neiging zich aan de uitbetalingsmarges te houden die ze aan het begin hebben ingesteld, maar ze kunnen de odds in de aanloop naar de wedstrijd verbeteren. Als Messi of Ronaldo een blessure oploopt, kun je er zeker van zijn dat de odds op respectievelijk Barcelona of Real Madrid groter worden. Dit resulteert in het verkleinen van weer andere odds. Houd belangrijke ontwikkelingen dus goed in de gaten. Als je het juiste moment kiest, kun je je inzetwaarde verbeteren.

De analyse van betoptimizr laat ook zien dat wedden op het moment van de wedstrijd meer waarde geeft dan een paar dagen van tevoren of tijdens de wedstrijd zelf (live wedden)

Golden rule #4: lees de kleine lettertjes

Zorg dat je bekend bent met de inzetregels van je bookmaker(s). Beperken ze je inzet? Hebben ze een speciale aanbieding die ook weddenschappen uitbetaalt als je team tweede wordt? Heb je betalingsverplichtingen bij voor eventuele overboekingen? Als je goed voelt over de regels, voel je je ook goed over je weddenschap.

Golden rule #5: kijk goed rond

Het loont zeker om naar verschillende bookmakers te kijken om te zien wie de beste odds voor jouw team heeft. betoptimizr heeft dit heel gemakkelijk voor je gemaakt. In onze gratis en onafhankelijke betoptimizr-scan vind je de ranglijst van alle bookmakers. Met onze tool kun je ook verschillende soorten weddenschappen en verschillende voetbalcompetities selecteren. Zo kom je er op basis van je persoonlijke voorkeuren altijd achter wie je beste bookmaker is.

Veel succes en win bigger!

1080 logo witte achtergrond