Finding best odds

Vind de beste odds

Vind de beste odds

De impact van de beste odds is significant voor alle sportgokkers

Het vinden van de beste odds is bijna hetzelfde als het vinden de heilige graal. Wanneer je die bookmaker met de beste odds hebt ontdekt, zul je al snel merken dat de impact enorm is. Besparingen kunnen al snel oplopen tot enkele honderden euro’s (of equivalent) per jaar.

wat zijn gokmarges?

Een sportgokker moet altijd op zoek naar de beste odds. Vraag een sportgokker wat odds zijn, en je krijgt waarschijnlijk het juiste antwoord. Maar vraag een sportgokker wat de inzetmarge is achter diezelfde odds en je zult waarschijnlijk helemaal geen antwoord krijgen. Dat is nauwelijks een verrassing. Online bookmakers maken hun winstmarges (inzetmarges) niet bekend aan de buitenwereld.

We mogen niet vergeten dat online bookmakers een serieus businessmodel hebben en geld moeten verdienen. Bookmakers zullen daarom alleen de odds laten zien en niet de inzetmarges. Sportgokkers negeren in hun ogen daardoor eerder het feit dat het bookmakers gaat om geld te verdienen. Daar komt nog bij: sportgokkers hebben er meestal veel vertrouwen in dat ze zullen winnen!

Het is heel duidelijk dat elke sportgokker zijn hun bookmaker(s) zorgvuldig moet selecteren.

Gebrek aan transparantie bij online bookmakers

Het bedrag dat online bookmakers per weddenschap verdienen is voor de meeste mensen best moeilijk te achterhalen. Het berekenen van de inzetmarge is in elk geval mogelijk, maar om dit voor  elke afzonderlijke weddenschap die je plaatst te doen, is erg tijdrovend en wiskundig. Om deze redenen nemen de meeste gokkers op sportweddenschappen niet de moeite om de gokmargeberekeningen te maken.

Als je kijkt naar websites met gokadvies en websites voor het vergelijken van odds, kan dit een beetje licht op de zaak werpen. Maar in de meeste gevallen is de informatie ofwel erg algemeen ofwel gebaseerd op één enkele weddenschap. Het beantwoordt niet aan je individuele gokvoorkeuren. Krijg je een hogere uitbetaling in de Eredivisie of in de Eredivisie? Zijn de pre-match of de in-play marges beter voor mij als speler?

Informatie is essentieel voor het vinden van de beste odds

Een interessant feit. Weddenschappen op de Premier League leveren spelers ongeveer 5% meer rendement op dan een weddenschap op de Nederlandse Eredivisie. Je zult dit nergens geadverteerd zien! Laat staan de verschillende strategieën die worden gebruikt door de honderden bookmakers die er zijn. Maar het is essentiële informatie voor alle sportgokkers.

Met andere woorden, de markt voor sportweddenschappen is niet erg transparant met waardevolle informatie zoals gokmarges. En met een reden: de wereldwijde markt voor sportweddenschappen is meer dan 17,4 miljard euro (of equivalent) per jaar waard. 17,4 miljard dat verloren gaat door alle sportgokkers en dat geldt ook voor jezelf! betoptimizr berekende dat van deze 17,4 miljard euro maar liefst 8,7 miljard euro (of equivalent) verloren gaat omdat gokkers niet wedden bij bookmakers die de beste uitbetaling bieden voor hun manier van spelen.

Het gemiddelde uitbetalingspercentage berekenen

Het berekenen van de gemiddelde uitbetaling van een weddenschap (of een reeks inzetten in dezelfde voetbalcompetitie) is natuurlijk mogelijk; maar niet gemakkelijk en ook zeer tijdrovend. Dit proces is traag omdat de gemiddelde uitbetaling voor elke online bookmaker anders is.

Bookmakers bepalen hun uitbetalingspercentages op variabelen zoals de concurrentie, het type weddenschap en het tijdstip waarop iemand de weddenschap plaatst. Tel daarbij op dat de odds voor live wedden aanzienlijk verschillen van de odds voor de wedstrijd en je weet dat je een behoorlijke uitdaging hebt. Erg complexe dus. Het heeft betoptimizr miljoenen berekeningen gekost, over een groot aantal individuele wedstrijden om uiteindelijk dit op te lossen.

En daar kunt je nu van profiteren!

De bookmaker kiezen met de beste kansen

Maakt het veel uit als je al je inzetten bij één enkele bookmaker plaatst? Het antwoord is duidelijk een vol ‘ja’. Als je al je inzetten in je leven bij elkaar optelt, zal je winst veel hoger zijn als je bij de juiste bookmaker gokt. Het heeft meer impact dan je misschien denkt. Zeker voor sportgokkers die grotere bedragen inzetten.

betoptimizr stelt deze theorie op de proef. Het onderstaande voorbeeld toont de winst/verlies-impact in vergelijking met 4 denkbeeldige soorten spelers. Elke sportgokker zet hetzelfde bedrag in, 3.000 eenheden in totaal per speler:

De vier sportgokkers kiezen tussen de volgende vier denkbeeldige bookmakers:

  • Bookmaker A: gem. uitbetaling van 98%. De inzetmarge is 2%.
  • Bookmaker B: gem. uitbetaling van 96%. De inzetmarge is 4%.
  • Bookmaker C: gem. uitbetaling van 94%. De inzetmarge is 6%.
  • Bookmaker D: gem. uitbetaling van 92%. De inzetmarge is 8%

De verschillen tussen de spelers en hun gekozen bookmaker zijn behoorlijk groot. Of je nu een “slechte” speler of een “uitstekende” speler bent, je kunt uw winst met ongeveer 200 eenheden verhogen als je bij bookmaker A gokt in plaats van bij bookmaker D.

Conclusie: zorg dat je een bookmaker hebt met de beste odds

De impact is enorm als je overstapt naar een betere bookmaker, met besparingen die gemakkelijk in de honderden ponden per jaar kunnen oplopen. Voor alle sportgokkers!

Doe je eigen onderzoek …

Als je zelf onderzoek wilt doen, kun je onze gratis betoptimizr tool gebruiken om binnen 20 seconden te zien welke besparing je kunt realiseren op je voetbalweddenschappen door over te stappen naar de online bookmaker met de hoogste uitbetaling. Onze  gratis tool is and 100% 0nafhankelijk.

Waarde waarschuwing …

Vanuit een waarde perspectief is wedden tijdens de wedstrijd minder zinvol dan wedden vóór de wedstrijd. Want gemiddeld is het uitbetalingspercentage voor pre-match weddenschappen 2%-3% hoger dan het uitbetalingspercentage voor in-play weddenschappen. We realiseren ons wel dat wedden tijdens de wedstrijd spannender is. Live wedden geeft je ook de mogelijkheid om je eigen kennis te gelde te maken die tijdens de wedstrijd op doet. Er gaat niets boven een succesvolle weddenschap op basis van je eigen kennis en instinct!